Nieuws Amsterdam

Nieuws Amsterdam

News Amsterdam is een centrale bron voor al het laatste nieuws en updates uit de regio Amsterdam. Amsterdam is een levendige en groeiende stad en met News Amsterdam kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, evenementen en gebeurtenissen. Van lokaal zakelijk nieuws tot internationale zaken, News Amsterdam biedt uitgebreide berichtgeving over de stad en haar omgeving. Met zowel Engelstalige als Nederlandstalige artikelen is News Amsterdam de perfecte bron voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er in Amsterdam gebeurt. Van de moderne culturele scene van de stad tot het steeds veranderende politieke landschap, News Amsterdam is de bron voor al het laatste nieuws en updates van de stad. Of u nu een inwoner bent, een zakenreiziger of gewoon een nieuwsgierige bezoeker, News Amsterdam is uw bron voor het meest actuele nieuws en informatie uit Amsterdam.

Inhoudsopgave

  • Overzicht van nieuws Amsterdam
  • Lokaal nieuws en updates
  • Internationaal nieuws en updates
  • Culturele scene & ontwikkeling
  • Politiek landschap en veranderingen
  • Bronnen voor inwoners
  • Zakelijke en reisinformatie
  • Informatie en bronnen voor bezoekers
  • Evenementen

Overzicht van Nieuws Amsterdam

Als mensen aan Amsterdam denken, denken ze vaak aan de grachten, de Wallen, drugs, legale prostitutie en misschien zelfs aan de tulpen. Deze stereotypen kloppen echter niet voor het Amsterdam van vandaag. In feite ondergaat de stad een grote culturele verschuiving, vooral wat betreft de drugsscene. Ondanks haar reputatie ondergaat de stad de laatste twee decennia een grote verschuiving in het drugsbeleid. Vandaag heeft Amsterdam één van de meest progressieve drugswetten ter wereld. Amsterdam wordt nu beschouwd als een wereldcentrum voor drugsonderzoek, -beleid en -hervorming. De stad is een belangrijke bestemming geworden voor medische professionals, onderzoekers, beleidsmakers en journalisten om samen te komen om de toekomst van het wereldwijde drugbeleid te bespreken. Ooit stond Amsterdam bekend om zijn liberale houding tegenover drugs, nu is het een baken van hoop voor voorstanders van drughervorming wereldwijd. Terwijl de reputatie van de stad in het verleden gebaseerd was op het liberale drugbeleid, geeft het huidige landschap een heel ander beeld.

Lokaal nieuws en updates

De bruisende Amsterdamse horeca krijgt er een nieuwe aanwinst bij: boutique hotelketen HotelMet opent zijn eerste Europese vestiging in Amsterdam. Het nieuwe hotel ligt in de groeiende creatieve wijk Zuid en zal luxe design, persoonlijke service en een bar en restaurant op het dak bieden. HotelMet Amsterdam opent zijn deuren naar verwachting medio 2020. – Een nieuw museum gewijd aan de geschiedenis van Amsterdam heeft zijn deuren geopend voor het publiek. Het Amsterdams Historisch Museum is opgericht in 1874 en is daarmee een van de oudste instellingen in zijn soort in Nederland. – In een stad die bekend staat om zijn vriendelijke en gastvrije cultuur is het misschien geen verrassing dat Amsterdam de thuisbasis is van een van de populairste Engelstalige voetbalclubs ter wereld. – De levendige creatieve scene van de stad heeft in de loop der jaren een aantal gerenommeerde merken voortgebracht, waaronder het wereldwijd erkende bedrijf DJI. DJI is een toonaangevende fabrikant van commerciële en consumentendrones. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het zakendistrict van de stad. – De ontluikende Amsterdamse startup scene heeft een aantal innovatieve en succesvolle bedrijven opgeleverd – waaronder mobiele app ontwikkelaar Jellyfish. Jellyfish heeft onlangs 20 miljoen euro aan financiering opgehaald bij investeerders als Frontier Investment en Benchmark Capital. Het bedrijf werd in 2014 opgericht met als doel digitale reclame naadlozer en effectiever te maken voor zowel adverteerders als consumenten.

Internationaal nieuws & updates

De lang zittende Nederlandse premier Mark Rutte heeft zich na de algemene verkiezingen verzekerd van een derde ambtstermijn. Nederland heeft een parlementair regeringsstelsel waarin de premier niet rechtstreeks door het volk wordt gekozen. – De Nederlandse regering heeft toestemming gekregen om de grenscontroles in het land te verlengen tot februari 2020. Het besluit volgt op een toename van het aantal vluchtelingen dat het land probeert binnen te komen. – De Nederlandse regering heeft ingestemd met een nieuw sociaal akkoord, met onder meer een belastingverlaging en hogere uitkeringen voor mensen met een laag inkomen. Het akkoord kwam er toen sommige regio’s in het land op de rand van de sociale en economische afgrond stonden door massale werkloosheid. – Nederland heeft in de nasleep van Brexit een aanzienlijke toename gezien van het aantal Britten dat het Nederlanderschap aanvraagt. In feite is het aantal Britten dat Nederlander wordt het afgelopen jaar vervijfvoudigd. – Nederland heeft een aanzienlijke toename gezien van het aantal asielzoekers, voornamelijk uit Irak en Syrië. In de eerste negen maanden van het jaar is het aantal asielaanvragen met 70% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

Culturele scène & ontwikkelingen

De bloeiende Amsterdamse theaterscene zal in 2020 een nieuwe productie verwelkomen – de musical Love Boat. De musical is gebaseerd op de iconische televisieserie met dezelfde naam en is razend populair in de Verenigde Staten. – In De Balie in Amsterdam komt een grote tentoonstelling over de relatie tussen kunst en wetenschap. De tentoonstelling, getiteld Art & Science in the 21st Century, toont een breed scala aan werk van kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en wetenschappers. – Het beroemde Rijksmuseum in Amsterdam zal in 2020 een nieuwe tentoonstelling openen met werken uit de uitgebreide collectie. Het thema van de tentoonstelling is de zee, met werken van de 16e eeuw tot nu.

Politiek landschap en veranderingen

Het politieke landschap in Amsterdam heeft het afgelopen jaar een aantal veranderingen ondergaan. In juni werd de stad afgesloten met een grote verkiezingscampagne. De nieuw gekozen burgemeester, Wouter Woon, heeft de wens uitgesproken dat Amsterdam een meer inclusieve stad wordt die iedereen welkom heet. – In een stad die traditioneel wordt geleid door een coalitie van linkse partijen, is de politiek de afgelopen maanden op zijn kop gezet. Met het uiteenvallen van de regeringscoalitie steeg de populariteit van de rechtse Partij voor de Vrijheid (PVV) dramatisch. – De nieuwe coalitie die momenteel in Amsterdam wordt gevormd is een rechtse coalitie tussen de VVD, D66 en de PVV. De resultaten van de coalitieonderhandelingen komen als een grote verrassing, aangezien de PVV bij de verkiezingen de meeste zetels won, maar niet genoeg om zelfstandig een regering te vormen.

Bronnen voor inwoners

Als u naar Amsterdam verhuist, moet u zich vertrouwd maken met het belastingregime in Nederland. Belastingen worden geïnd op basis van ingezetenschap, niet op basis van staatsburgerschap. Als u van plan bent langer dan zes maanden in Nederland te blijven, moet u een Internationaal Dienstboek (of ‘IGB’) aanvragen bij de gemeente in uw nieuwe stad. – Als u van plan bent in Amsterdam te gaan studeren, moet u zich vertrouwd maken met de aanvraagprocedure. Sommige programma’s hebben specifieke eisen en deadlines, dus begin er vroeg mee. De stad heeft ook een groot aanbod aan Engelstalige cursussen.

Zakelijke en reisinformatie

Nederland heeft een gunstig belastingklimaat, waardoor het een populaire vestigingsplaats is geworden. Als u overweegt uw bedrijf in Nederland te vestigen, moet u zich vertrouwd maken met het Nederlandse belastingregime. Belastingen worden geïnd op basis van ingezetenschap, niet op basis van nationaliteit. – Als u met een bedrijf naar Nederland verhuist, moet u uw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het proces is relatief eenvoudig en kan online worden voltooid. – Als u Amsterdam bezoekt, moet u zich vertrouwd maken met de plaatselijke gebruiken. Het is gebruikelijk dat gasten hun schoenen uittrekken als ze een huis binnengaan.

Informatie en bronnen voor bezoekers

Als je Amsterdam gaat bezoeken en niet zeker weet waar je moet beginnen, kijk dan op de website visitamsterdam.com. De site heeft een grote verscheidenheid aan informatie, waaronder artikelen, gidsen, evenementen en een handige stadsplattegrond. – Als je op zoek bent naar een leuke activiteit tijdens je bezoek aan Amsterdam, breng dan zeker een bezoek aan het Erotisch Museum. Het museum heeft een grote verscheidenheid aan erotische kunst en kunstvoorwerpen, waaronder “Het Bed”, het grootste bed ter wereld. – Als kunst niet uw ding is, kunt u altijd naar de Amsterdam Dungeon gaan. Deze attractie heeft een verscheidenheid aan enge en macabere displays met scènes uit de Amsterdamse geschiedenis. – Als je met kinderen naar Amsterdam reist, moet je zeker de vele gezinsattracties in de stad bezoeken. Het Amsterdam Dungeon is een populaire bestemming voor gezinnen, net als het Anne Frank Huis.

Evenementen

Het Amsterdams Historisch Museum organiseert een tentoonstelling over de geschiedenis van drugs in de stad. De tentoonstelling, getiteld The Drug Culture, omvat een breed scala aan artefacten, waaronder cannabisplanten, opiumparafernalia en zelfs een wietkwekerij op ware grootte. – In het Amsterdams Historisch Museum is ook een tentoonstelling te zien over de maritieme geschiedenis van de stad. De tentoonstelling, getiteld De zee, omvat een breed scala aan modellen, beelden en kunstwerken.

leitzepleijn.nl

Leitzepleijn.nl

Op deze blog kan je alles lezen over huis, tuin, cultuur en meer.

Wist jij dat onbruikbare kleding naar bedrijven gaan die er poetsdoeken van maken. En zelfs het koffiedrab van alle kopjes koffie die gedronken worden, gaat naar De War, zij kweken er eetbare paddenstoelen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *